Sandra van Dijk


Na het behalen van de opleiding Vaktherapie Muziek op antroposofische grondslag (voorheen Kunstzinnige Therapie) aan Hogeschool Leiden heb ik Mensenhanden Muziektherapie opgericht, in 2013.

In de specialistische GGZ (klinisch en poliklinisch), in vele groepen en individuele trajecten, werkte ik met (jong-)volwassenen met complexe persoonlijkheidsproblematiek en/of verslaving. Hier ontwikkelde ik niet alleen werkvormen dóór, maar vooral een eigen manier van werken. Een fundamenteel vertrouwen in de kracht en waarde in ieder individu, die dat zelf uit het oog verloren kan zijn, ligt hieraan ten grondslag.

Sinds 2014 werk ik samen met Siza Zorggroep waar cliënten met allerlei vormen van niet aangeboren hersenletsel muziektherapie krijgen. Voor iedereen zie of vind ik mogelijkheden om muziek te laten bijdragen aan gezondheid en kwaliteit van leven. Ik ben soms diep onder de indruk van de veerkracht van de mensen met wie ik mag werken.

Daarnaast bouwen de bewoners van Thomashuis Lochem elke week een feestje van de muziektherapie. Tot slot geef ik individuele muziektherapie en therapeutische muzieklessen op locatie.

Bij- en nascholing: o.a Neurologische muziektherapie, Werbeckzang.

De tekeningen en het bronzen beeld op de welkomstpagina zijn van mijn hand.

Met man en twee kinderen woon ik in Brummen.