Sandra van Dijk


Na het behalen van de opleiding Vaktherapie Muziek op antroposofische grondslag (voorheen Kunstzinnige Therapie) aan Hogeschool Leiden heb ik praktijk Mensenhanden Muziektherapie opgericht, in 2013.

In de specialistische GGZ (klinisch en poliklinisch), in vele groepen en individuele trajecten, werkte ik met (jong-)volwassenen met complexe persoonlijkheidsproblematiek en/of verslaving.

Sinds 2014 werk ik samen met Siza Zorggroep ( cliƫnten met allerlei vormen van niet aangeboren hersenletsel). Het is een uitdaging die mij inspireert om voor iedereen muziek te laten bijdragen.

Daarnaast geef ik bewoners van Verdandi in Zutphen en Loenen muziektherapie, heb ik tot 2020 bij Thomashuis Lochem gewerkt als muziektherapeut en van 2020-2021 bij Therapeuticum de Rozenhof te Zutphen.

Van iedereen die mij zijn vertrouwen gaf heb ik iets geleerd. Dankzij al de cliƫnten die ik heb begeleid, ben ik gegroeid tot de therapeut die ik vandaag ben. Intervisie, nascholing, zelfreflectie en zelfzorg ondersteunen mij om ook morgen deskundig en liefdevol te kunnen blijven werken.

Bij- en nascholing: o.a Neurologische muziektherapie, Werbeckzang.

Tot 2017 werkte ik als beeldend kunstenaar, dit staat op een laag pitje. Portrettekeningen en bronzen beeld op de welkomstpagina zijn van mijn hand.

Met man en twee jonge kinderen woon ik in Brummen.